Clatite cu afine

Printeaza

Clatite cu afine din: faina, oua, lapte, apa minerala, sare, afine, branza de vaci, smantana, zahar pudra, ulei si frunze de menta.

Ingrediente:

pentru aluat

  • 125 g făină
  • 2 ouă
  • 200 ml lapte
  • 50 ml apă minerală
  • 1 praf de sare

pentru umplutură:

  • 300 g afine
  • 200 g brânză de vaci cremoasă
  • 2 linguri smântână groasă
  • 2 linguri zahăr pudră
  • puţin ulei pentru uns tigaia
  • frunze de mentă pentru decor

 

Mod de preparare:

mixează ouăle cu un praf de sare, se adaugă făina şi laptele alternativ, apoi se adaugă apa minerală şi, după omogenizarea perfectă, se lasă compoziţia la frigider circa 30 de minute.

aleg afinele, se spală, se scurg bine pe prosoape absorbante, se pudrează cu zahăr.

Jumătate din ele se pun deoparte, iar restul se amestecă uşor cu brânza şi cu smântână, pentru a nu se zdrobi.

unge tigaia cu un strop de ulei, se încinge bine şi se toarnă cu polonicul compoziţia de aluat, având grijă să se acopere toată suprafaţa tigăii.

După rumenire, se întoarce pe a doua faţă şi apoi se pun una peste alta pe un platou cald.

pune câte o lingură de afine cu brânză pe fiecare clătită, se rulează, se aşază pe farfurii şi se servesc decorate cu afinele însiropate şi frunze de mentă.

 

Clatite cu afine

Pofta buna!

 

 

 

Incoming search terms:

  • clatite cu afine

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.