Cocktail cu bourbon si suc de lime din: bourbon, benedictine, suc de lamaie. Bourbon-ul se spune că a luat naștere în comitatul Bourbon din Kentucky, Statele Unite ale Americii, în secolul al XVIII-lea. Aceasta este regiunea în care se produce cel mai faimos bourbon, dar poate fi produs și în alte state americane. Bourbon-ul este […]
Clatite cu albus si coacaze
PrinteazaClatite cu albus si coacaze din: faina, zahar, sare, oua, lapte, unt sau margarina si coacaze.
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 350 g făină
- 80 g zahăr
- 1/2 linguriţă cu sare
- 6 ouă
- 1/2 l lapte
- 80 g unt sau margarină pentru prăjit foile
Umplutura:
- 800 g coacăze roşii
- 8 albuşuri proaspete
- 300 g zahăr
Mod de preparare:
Clatite cu albus si coacaze: După ce aţi pregătit aluatul de clătite, puneţi-l la o parte. Separat, bateţi albuşurile spumă, îndulciţi-le cu zahăr şi încorporaţi aici coacăzele. Incălziţi cuptorul la 250°C. Prăjiţi foile de clătite, aşezaţi-le pe un platou cald.
Deasupra fiecărei foi puneţi spumă de albuş cu coacăze.
Daţi platoul la cuptor până când spuma de albuş se întăreşte şi devine maronie. După 10 minute preparatul este gata şi poate fi servit.
Pofta buna!
Cremă de brânză simplă din: branza proaspata sau crema de branza, smantana, zeama de lamaie, sare, piper, usturoi, verdeata, ierburi aromatice. Ingrediente: 200 grame de brânză proaspătă sau cremă de brânză 1 lingură de smântână 1 lingură de zeamă de lămâie proaspătă Sare și piper după gust Condimente opționale: usturoi tocat fin, verdeață proaspătă, […]