Clatite americane cu sos caramel
PrinteazaClatite americane cu sos caramel din: ciocolata, faina, ou, zahar, frisca, ulei, praf de copt.
- 50 g ciocolată
- un ou
- 150 g făină
- 20 g zahăr pudră
- 20 g unt
- 100 ml lapte
- 100 ml frişcă lichidă
- 2 linguriţe praf de copt
- o lingură ulei
Mod de preparare:
Untul şi ciocolata se pun la topit în bain-marie.
Intr-un vas se amestecă zahărul cu oul, făina se amestecă cu praful de copt şi se adaugă o treime din ea în amestecul cu ou.
Se amestecă turnând laptele, se adaugă altă parte de făină, se amestecă, se pune frişca şi apoi amestecul de unt şi ciocolată. Se amestecă şi se lasă aluatul 30 de minute să se odihnească.
Intr-o tigaie cu puţin ulei se pune aluat cu polonicul şi se lasă clătitele câte 2 minute pe fiecare parte. Se aduc la masă cu banane, sos caramel şi nuci deasupra.
Pofta buna!