Clatite aperitiv cu legume
PrinteazaClatite aperitiv cu legume din: telina, ceapa, usturoi, oua, faina, sare, piper, ulei.
- 2 tije ţelină
- o legătură ceapă verde
- 1/2 legătură pătrunjel
- 2 căţei usturoi
- 2 ouă
- 150 g făină
- sare
- piper
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Tijele de ţelină se taie cât mai mărunt şi se pun într-un vas. Se adaugă ceapa mărunt tocată, usturoiul pisat şi pătrunjelul tocat. Se presară sare şi piper, se adaugă ouăle şi 100 g făină.
Se amestecă, iar dacă este prea lichidă compoziţia se adaugă făină. Se ia cu lingura din amestec şi se eliberează cantitatea în ulei încins. Se prăjesc clătitele pe ambele părţi, apoi se scot cu o spumieră pe şervete de hârtie.
Pofta buna!