Clatite aperitiv
PrinteazaClatite aperitiv din: oua, ulei, lapte, apa minerala, fiana, branza de burduf, branza telemea, smantana, crema de branza, rosii, branza dulce, muschi afumat, salata verde, marar, patrunjel.
- 2 oua
- 100 ml ulei
- 300 ml lapte
- 200 ml apa minerala
- 250 g faina
- pentru umplutura:
- cate 50 g branza de burduf si telemea
- 1-2 linguri smantana
- 100 g crema de branza
- 2 rosii
- 100 g branza dulce
- 100 g muschi afumat
- 1 salata verde
- cate 1/2 legatura marar si patrunjel
Mod de preparare:
Intr-un bol, baţi ouăle cu un praf de sare şi 100 ml apă minerală. Adaugi făina, alternând cu apă minerală, până când obţii o cremă omogenă, pe care o subţiezi cu laptele rece pasteurizat şi 50 ml ulei. Laşi compoziţia să se odihnească aproximativ 20 de minute.
Incingi o tigaie antiaderentă şi, înainte de a coace fiecare clătită, o ungi cu un şerveţel îmbibat cu ulei. Torni câte un polonic mic de compoziţie şi înclini tigaia astfel încât să obţii o peliculă uniformă, de 3-4 mm.
Coci clătita pe o parte, la foc mediu, până se des¬prind marginile. O desprinzi uşor, cu cuţitul şi o întorci rapid. Continui coacerea 1-2 minute. Laşi clătitele să se răcească.
Amesteci brânzeturile cu smântână, verdeaţa fin tocată şi cubuleţe de muşchi. Pe fiecare clătită, pui o frunză de salată verde, un strat de cremă de brânză, rulezi şi tai clă¬tita în jumătate. Le prinzi cu scobitori şi le aşezi vertical pe platou. Decorezi cu felii de roşii.
Clatite aperitiv
Pofta buna!