Clatite aromate cu ton
PrinteazaClatite aromate cu ton din: faina, praf de copt, oua, lapte, ceapa, ardei, usturoi, ton.
- 200 g făină
- 1 plic praf de copt
- 2 ouă
- 100 ml lapte
- 1 legătură ceapă verde tocată
- 1 ardei gras tăiat cubuleţe
- 1 dovlecel ras
- 1 căţel de usturoi tocat
- câte 1 legătură mărar şi pătrunjel
- 1 conservă ton
Mod de preparare:
Se amestecă 200 g făină cu 1 plic praf de copt; se adaugă 2 ouă şi 100 ml lapte. în acest aluat se adaugă 1 legătură ceapă verde tocată, 1 ardei gras tăiat cubuleţe, 1 dovlecel ras, 1 căţel de usturoi tocat, câte 1 legătură mărar şi pătrunjel tocate.
Se amestecă bine, se condimentează cu sare şi piper, apoi se înglobează 1 conservă ton mărunţit, în suc propriu. Se încinge o tigaie antiaderentă, se unge cu puţin ulei şi se pune un polonic din compoziţie.
Când s-a rumenit pe o parte, se întoarce încet pe cealaltă parte. Când este gata, se scoate pe un prosop absorbant. Se procedează la fel până se termină compoziţia.
Pofta buna!