Clatite aromate de cartofi
PrinteazaClatite aromate de cartofi din: cartofi, ceapa, lapte, faina, oua, praf de copt, ulei, sare, piper.
- 3 cartofi mari
- 2 cepe
- 400 ml lapte
- 2 ouă
- 4 linguri făină
- o linguriţă praf de copt
- sare
- piper
- ulei, pentru prăjit
Mod de preparare:
Se curăţă cartofii, se trec prin răzătoarea cu ochiuri mari şi se pun într-o sită deasupra unui castron. Se trece şi ceapa prin râzătoare, se presează de suc şi se amestecă apoi cu cartofii, făina şi praful de copt.
Se amestecă gălbenuşurile cu laptele, sarea şi piperul, se bat albuşurile spumă şi se adaugă.
Se pune apoi compoziţia cu ouă peste cea cu cartofi, se amestecă bine, se ia cu lingura şi se pun mici cantităţi la prăjit în baie de ulei. Se scot pe şervete de hârtie.
Pofta buna!