Clatite bogate
PrinteazaClatite bogate din: dovlecei, vanata, ardei, ceapa, rosii, pulpa de porc, sare, piper, ulei de masline, oua, lapte, ulei, faina, patrunjel si cimbru.
- 3 dovlecei
- o vanata
- 3 ardei
- 2 cepe
- 4 rosii
- 400 g pulpa de porc
- sare
- piper
- ulei de masline
pentru aluatul de clatite:
- 2 oua
- 300 ml lapte
- 3 linguri ulei de floarea soarelui
- 5-6 linguri faina
- patrunjel
- cimbru
Mod de preparare:
Se taie bucata de carne cubuleţe. Se călesc în uleiul uşor încins şi se adaugă ceapa tăiată solzişori.
Se toarnă puţină apă călduţă şi restul legumelor: ardeii feliaţi, dovleceii tăiaţi cubuleţe, vânata tăiată felii si scursă de sucul toxic şi roşiile.
Se condimentează cu sare şi piper şi se bagă în cuptor, aproximativ 15 minute.
Se amestecă toate ingredientele pentru aluatul de clătite. Se prăjesc în tigaia unsă cu puţin ulei şi se umplu cu tocana de legume.
Se servesc ornate cu cimbru şi pătrunjel proaspăt.
Clatite bogate
Pofta buna!