Clatite cu branza la cuptor
PrinteazaO reteta delicioasa de clatite cu branza, lapte, oua, ulei, faina, sare, maslie, ceapa verde, smantana, piper.
- 300 ml lapte
- 2 ouă
- 2 linguri ulei
- 200 g făină
- 1 praf de sare
Ingrediente umplutura:
- 200 g brânză telemea
- 300 g brânză de vaci
- 200 g măsline umplute cu gogosari
- 1 legătură ceapă verde
- 3 linguri smântână
Ingrediente sos:
- 3 oua
- 250 ml lapte
- 2 linguri faina
- sare
- piper
Ingrediente pentru tapetat:
- 1 vârf cuţit busuioc uscat
- 2 linguri pesmet
Mod de preparare:
Se bat ouăle cu laptele, uleiul, sare şi faină şi se face un aluat de consistenţa unei smântâni fluide. Se coc opt clătite mai mari şi se lasă la răcit.
Se rade brânza telemea şi se amestecă cu cea de vaci, cu măslinele tăiate rondele şi cu frunzele de ceapă verde tocate mărunt. Se adaugă smântână şi se amestecă bine.
Se umplu clătitele cu compoziţia de brânză, se rulează şi se taie în două. Se unge cu ulei şi se tapetează cu pesmet un vas termorezistent şi se aşază clătitele cu partea tăiată în sus.
Ouăle se bat bine cu laptele. Se adaugă faina, busuiocul, sare şi piper şi se toarnă compoziţia peste clătite. Se introduce vasul la cuptor pentru 30 de minute, până se rumenesc.
Clatite cu branza la cuptor
Pofta buna!