Rulouri de clatite cu branza si spanac din: clatite, spanac, branza, ardei, unt, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 8 clătite 500 g spanac congelat 1 ardei capia (gogoşar) 200 g brânză de vaci 100 g unt 2-3 căţei de usturoi sare piper negru măcinat Mod de preparare: Pentru umplutură, lasă spanacul cu usturoi pisat şt […]
Clătite cu brânză dulce si ananas
PrinteazaClătite cu brânză dulce si ananas din: oua, faina, lapte, apa minerala, sare, ulei, unt, branza dulce, stafide, galbenusuri, albusuri, zahar vanilinat, zahar pudra, ananas.
pentru clatite:
- 2 oua
- 150 g faina
- 300 ml lapte
- 100 ml apa minerala
- 1 varf de cutit de sare
- 50 ml ulei
- 2 linguri unt pentru vas
pentru umplutura:
- 250 g branza dulce
- 50 g stafide
- 3 galbenusuri
- 2 albusuri
- 1 plic zahar vanilinat
- 50 g zahar pudra
- 150 g ananas proaspat sau din conserva
Mod de preparare:
Mixezi ouăle cu făina şi sarea, apoi subţiezi cu laptele pasteurizat.
Ungi o tigaie de 18-20 cm, folosind un şerveţel îmbibat în ulei.
Incingi tigaia şi torni câte o ceşcuţă de aluat, aplecând tigaia în toate direcţiile. Coci 10-12 clătite.
Baţi albuşurile spumă tare cu zahărul.
Mixezi brânza cu gălbenuşurile şi zahărul vanilinat. încorporezi treptat stafidele, cubuleţele de ananas scurse şi spuma de albuşuri.
Umpli clătitele cu cremă şi le împătureşti în formă de plic.
Le pui într-un vas termorezistent uns cu unt şi le coci 20 de minute, la foc mediu.
Le poţi consuma călduţe sau reci.
Clătite cu brânză dulce si ananas
Pofta buna!
poate iti place si:
Clatite cu branza si dulceata de caise
Clatite cu branza si dulceata de caise din: faina, apa minerala, ulei, zahar, dulceata, branza. Ingrediente: Aluat: 100 g făină 100 ml apă minerală 50 ml ulei 25 g zahăr 1 ou un praf de sare Umplutură: dulceaţă de caise brânză de vaci zahăr vanilat Mod de preparare: Amestecă toate ingredientele pentru aluat până se […]
Pofta buna!