Clătite cu brânză dulce si ananas

Printeaza

Clătite cu brânză dulce si ananas din: oua, faina, lapte, apa minerala, sare, ulei, unt, branza dulce, stafide, galbenusuri, albusuri, zahar vanilinat, zahar pudra, ananas.

Ingrediente:Clatite_cu_branza_dulce_si_ananas

pentru clatite:

  • 2 oua
  • 150 g faina
  • 300 ml lapte
  • 100 ml apa minerala
  • 1 varf de cutit de sare
  • 50 ml ulei
  • 2 linguri unt pentru vas

pentru umplutura:

  • 250 g branza dulce
  • 50 g stafide
  • 3 galbenusuri
  • 2 albusuri
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 50 g zahar pudra
  • 150 g ananas proaspat sau din conserva

 

Mod de preparare:

Mixezi ouăle cu făina şi sarea, apoi subţiezi cu laptele pasteurizat.

Ungi o tigaie de 18-20 cm, folosind un şerveţel îmbibat în ulei.

Incingi tigaia şi torni câte o ceşcuţă de aluat, aplecând tigaia în toate direcţiile. Coci 10-12 clătite.

Baţi albuşurile spumă tare cu zahărul.

Mixezi brânza cu gălbenuşurile şi zahărul vanilinat. încorporezi treptat stafidele, cubuleţele de ananas scurse şi spuma de albuşuri.

Umpli clătitele cu cremă şi le împătureşti în formă de plic.

Le pui într-un vas termorezistent uns cu unt şi le coci 20 de minute, la foc mediu.

Le poţi consuma călduţe sau reci.

 

Clătite cu brânză dulce si ananas

Clatite_cu_branza_dulce_si_ananas

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Rulouri de clatite cu branza si spanac

Rulouri de clatite cu branza si spanac din: clatite, spanac, branza, ardei, unt, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 8 clătite 500 g spanac congelat 1 ardei capia (gogoşar) 200 g brânză de vaci 100 g unt 2-3 căţei de usturoi sare piper negru măcinat   Mod de preparare: Pentru umplutură, lasă spanacul cu usturoi pisat şt […]

Clatite cu branza si dulceata de caise

Clatite cu branza si dulceata de caise

Clatite cu branza si dulceata de caise din: faina, apa minerala, ulei, zahar, dulceata, branza. Ingrediente: Aluat: 100 g făină 100 ml apă minerală 50 ml ulei 25 g zahăr 1 ou un praf de sare Umplutură: dulceaţă de caise brânză de vaci zahăr vanilat   Mod de preparare: Amestecă toate ingredientele pentru aluat până se […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.