Clatite cu branza telemea si cascaval
PrinteazaClatite cu branza telemea si cascaval din: aluat de clatite, branza telemea, unt, ou, cascaval, smantana, marar, patrunjel, sare.
- aluat clasic de clatite
- 1 cutie branza telemea/branzica de casa
- 1 cub de unt
- 1 ou
- 100 g cascaval
- 3 linguri cu smantana
- marar
- patrunjel
- sare
Mod de preparare:
Dublează compoziţia de la aluatul clasic de clătite. Prăjeşte clătitele.
Pregăteşte umplutura: amestecă brânzica de casă (dacă foloseşti telemea, dă-o pe râzătoare) cu mărarul şi pătrunjelul tocat.
Pregăteşte amestecul de pus pe clătite: dă caşcavalul pe răzătoarea mică, apoi adaugă smântână amestecată cu ou şi potriveşte de sare. După ce s-au răcorit clătitele, umple- le cu câte 1-2 linguri din compoziţia de brânză.
Unge tava de copt cu unt şi aşază clătitele. Toarnă deasupra amestecul de caşcaval şi smântână. Dă la cuptorul încins în prealabil pentru 20 de minute sau până ce capătă o culoare arămie.
Clatite cu branza telemea si cascaval
Pofta buna!