Clatite cu branza telemea si cascaval

Printeaza

Clatite cu branza telemea si cascaval din: aluat de clatite, branza telemea, unt, ou, cascaval, smantana, marar, patrunjel, sare.

Ingrediente:Clatite_cu_branza_telemea_si_cascaval

  • aluat clasic de clatite
  • 1 cutie branza telemea/branzica de casa
  • 1 cub de unt
  • 1 ou
  • 100 g cascaval
  • 3 linguri cu smantana
  • marar
  • patrunjel
  • sare

 

Mod de preparare:

Dublează compoziţia de la aluatul clasic de clătite. Prăjeşte clătitele.

Pregăteşte umplutura: amestecă brânzica de casă (dacă foloseşti telemea, dă-o pe râzătoare) cu mărarul şi pătrunjelul tocat.

Pregăteşte amestecul de pus pe clătite: dă caşcavalul pe răzătoarea mică, apoi adaugă smântână amestecată cu ou şi potriveşte de sare. După ce s-au răcorit clătitele, umple- le cu câte 1-2 linguri din compoziţia de brânză.

Unge tava de copt cu unt şi aşază clătitele. Toarnă deasupra amestecul de caşcaval şi smântână. Dă la cuptorul încins în prealabil pentru 20 de minute sau până ce capătă o culoare arămie.

Clatite cu branza telemea si cascaval

Clatite_cu_branza_telemea_si_cascaval

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.