Clatite cu branza, verdeata si sunca
PrinteazaClatite cu branza, verdeata si sunca din: marar, sare, piper, faina, oua, lapte, ulei de masline, sunca de Praga, brânză Gouda, frunze de salată verde, pătrunjel verde.
Ingrediente:
- 1 legătură mărar
- sare
- piper
- 3 linguri făină
- 2 ouă
- VA pahar lapte
- 1 lingură ulei de măsline
- 12 felii şuncă de Praga
- 12 felii subţiri de brânză Gouda
- frunze de salată verde
- câteva fire de pătrunjel verde
Mod de preparare:
Se curăţă şi se toacă mărarul. Se prepară aluatul de clătite: se amestecă făina cu ouăle, laptele şi ulej de măsline.
Se înglobează mărarul tocat. Se lasă să se odihnească cam 30 de minute.
Apoi se coc pe rând şase clătite într-o tigaie unsă cu puţin ulei de măsline. Se lasă să se răcească.
Pe fiecare clătită se aşază un pat de felii de Gouda, apoi felii de şuncă.
Se rulează clătitele şi se taie drept marginile. Se taie fiecare clătită în rulouri.
Pe fiecare farfurie, se clădeşte un brad: se aşază o foaie de salată verde, spălată şi bine scursă sau tamponată cu prosop de hârtie.
Deasupra se pun cinci sau şase rulade § în chip de bază, apoi se clădeşte al doilea etaj, din patru rulade, apoi încă unul din două rulade, şi în final se pune vârful dintr-o ruladă. „Brăduţul” se ornează cu frunzuliţe de pătrunjel si stelute decorative.
Clatite cu branza, verdeata si sunca
Pofta buna!