Clatite cu branza
PrinteazaO reteta simpal si delicioasa de clatite cu branza din: faina, lapte, oua, sare, ulei, branza de vaci, smantana, zahar cu aroma de vanilie si coaja rasa de portocala.
- 6 linguri faina
- 250 ml lapte
- 2 oua
- 1 praf sare
- 2 linguri ulei pentru uns tigaie
pentru umplutura:
- 300 g branza de vaci bine scursa
- 200 ml smantana
- 2 linguri zahar cu aroma de vanilie
- coaja rasa de la o portocala
Mod de preparare:
Se amesteca cu telul (sau se mixeaza) ouale, faina, lapte si un praf de sare, pana se obtine un aluat omogen, care se lasa la rece circa 30 de minute.
Intre timp se freaca branza cu doua linguri de zahar si dou linguri de smantana si se aromatizează cu coaja rasă de portocală.
Se coc pe rând clătitele în tigaia unsă cu foarte puţin ulei şi se aşază, una peste alta, pe un platou cald.
Se unge fiecare clătită cu crema de brânză, se rulează cu umplutura în interior şi se servesc imediat cu smântână rămasă.
Clatite cu branza
Pofta buna!