Clătite de cafea cu alune şi ciocolată
PrinteazaO reteta delicioasa de clatite de cafea cu alune si ciocolata din: lapte, faina, cafea solubila, zahar, oua, unt, lapte, smantana, ciocolata menaj, galbenusuri, faina, alune de padure, ciocolata alba si lapte.
pentru clătite:
- 250 ml lapte
- 150 g faină albă
- 30 g cafea solubilă
- 30 g zahăr
- 2 ouă
- unt
pentru spumă:
- 200 ml lapte
- 130 ml smântână dulce
- 60 g ciocolată menaj
- 2 gălbenuşuri
- 30 g zahăr
- 20 g făină albă
- 40 g alune de pădure
pentru sos:
- 150 g ciocolată albă
- 50 g alune de pădure
- 4 linguri lapte
Mod de preparare:
Dizolvă cafeaua în laptele călduţ. Bate ouăle cu zahărul şi încorporează treptat faina până când se formează un aluat gros. Diluează-l cu lapte, bate cu telul şi strecoară compoziţia prin sită.
Pentru spumă, freacă gălbenuşurile cu zahărul şi faina până la obţinerea unei creme omogene, adaugă laptele şi pune la fiert, împreună cu ciocolata rasă, până când se îngroaşă.
Lasă crema să se răcească, apoi încorporează în ea alunele prăjite, curăţate de pieliţă şi tocate mărunt. Bate smântână şi încorporeaz-o uşor în cremă. Pune vasul în frigider.
Pentru sos, rupe ciocolata albă bucăţi şi topeşte-o la foc mic, împreună cu laptele, amestecând continuu. Adaugă apoi alunele curăţate de coajă tăiate jumătăţi.
Incinge o tigaie şi unge-o cu puţin unt. Toarnă 1 polonic din aluatul de clătite, roteşte-o pentru ca fundul să fie acoperit în întregime şi prăjeşte-o 25 de secunde pe o parte.
Apoi, cu o spatulă, ridică clătita şi întoarce-o pe partea cealaltă şi prăjeşte-o încă 10-15 secunde. Procedează la fel până la terminarea aluatului.
Aşază clătitele pe o farfurie, umple-le cu 1-2 linguriţe de spumă, pliază-le pe jumătate, apoi încă o dată, obţinând triunghiuri. Toarnă peste ele sosul de ciocolată albă şi alune. Serveşte-le imediat.
Clătite de cafea cu alune şi ciocolată
Pofta buna!