Clatite canadiene
PrinteazaO reteta delicioasa de clatite canadiene din: ananas, jambon, sirop de artar, faina, hrisca, bicarbonat de sodiu, sare, ou si lapte degresat.
- 2 felii ananas proaspăt, groase de 1 cm
- 2 felii de jambon neafumat, cam 75 g fiecare
- 4 linguri sirop de arţar
pentru aluat:
- 75 g faină pentru prăjituri
- 25 g hrişcă măcinată
- un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu
- sare
- 1 ou
- 150 ml lapte degresat
Mod de preparare:
Pentru a prepara aluatul, se pun faina şi hrişcă într-un castron şi se amestecă cu bicarbonatul de sodiu şi un praf de sare. Se face o adâncitură la mijloc, în care se sparge oul şi se amestecă cu faina de pe margine, apoi se toarnă treptat laptele pentru a forma un aluat fără cocoloaşe.
La fel de bine se pot pune toate ingredientele într-un blender şi se amestecă până se formează aluatul. Se lasă aluatul să crească 20 de minute. Când aluatul este gata, se încinge o tigaie care nu lipeşte sau o plită pentru clătite (se unge cu foarte puţin ulei vegetal dacă este nevoie, îndepărtând excesul cu un şerveţel).
Se amestecă aluatul, apoi se toarnă o cantitate mică în tigaie şi se prăjeşte 3 minute, până când partea de deasupra are mici bule şi nu mai este umedă. Se întoarce pe cealaltă parte şi se prăjeşte încă 2-3 minute. Prima clătită se pune la cald şi se procedează la fel cu următoarele trei.
Se încălzeşte foarte bine grătarul din cuptor pe care se ţin ananasul şi jambonul 8 minute; la jumătatea timpului, întoarceţi şi pe partea cealaltă.
Pentru a se servi, se pun câte două clătite pe fiecare farfurie, iar peste ele se aşază o felie de jambon rumenit şi una de ananas. Pe deasupra se toarnă sirop de arţar şi se serveşte. Dacă nu aveţi hrişcă, se poate folosi făină simplă.
Clatite canadiene
Poftă bună!