Clatite cu carne de pui si ciuperci
PrinteazaClatite cu carne de pui si ciuperci din: faina, sare, ou, lapte de soia, ulei, usturoi, ciuperci, carne de pui, ceapa, branza.
Pentru clatite:
- 125 g făină
- 1/2 linguriţă cu sare
- 20 g ou
- 200 ml lapte de soia
- 1 lingură cu ulei de floarea-soarelui
- o tigaie de clătite cu diametrul de 23 cm
Pentru umplutura:
- 1 lingură cu ulei de floarea-soarelui
- 1 căţel de usturoi curăţat şi zdrobit
- 200 g ciuperci tăiate în felii
- 250 g carne de pui fiartă şi tăiată mărunt
- 3 cepe verzi, curăţate şi tăiate în felii
- 225 g cremă de brânză cu verdeaţă
Mod de preparare:
Pentru clătite, amestecă făina, sarea şi oul, îintr-un castron mare. Amestecă 250 ml apă rece cu laptele.
Adaugă aproximativ jumătate în ingredientele uscate şi amestecă bine, pentru a obţine un aluat neted.
Toarnă restul lichidului şi amestecă uşor. Incălzeşte tigaia, unge-o cu puţin ulei şi toarnă aluatul în strat mai gros, acoperind baza. Acesta trebuie să fie mai gros decât clătitele „normale”.
Coace-le până se rumenesc pe o parte, întoarce-le şi rumeneşte-le pe cealaltă parte.
Scoate-le pe o farfurie, acoperă cu folie de aluminiu şi ţine-le la cald, în timp ce faci mai mult de 3 clătite.
Pentru umplutură, încinge uleiul în tigaie, adaugă usturoiul şi ciupercile şi prăjeşte aproximativ 5 minute.
Adaugă carnea de pui şi 4 linguri de apă şi încălzeşte, apoi adaugă ceapa verde şi crema de brânză.
Lasă să dea în fiert. Nu agita prea mult, altfel umplutura va căpăta o culoare gri.
Imparte umplutura între cele 4 clătite, plasând-o pe un sfert de clătită, apoi pliază, într-o formă haioasă.
Serveşte clătitele calde cu salată sau legume proaspăt gătite.
Clatite cu carne de pui si ciuperci
Pofta buna!