Clatite cu carne de vita din: oua, lapte, faina, amidon, sare, unt, carne, orez, ceapa, ulei, sare, piper. Ingrediente: 3 ouă 300 ml lapte 150 g făină 1 lingură amidon de porumb 1/2 linguriţă sare 100 g unt Umplutura: 350 g carne tocată vită 50 g orez cu bob lung 1 ceapă 2 linguri ulei […]
Clatite cu carne si sos
PrinteazaClatite cu carne si sos din: oua, lapte, faina, sare, ulei, unt, lapte, nucsoara, cascaval, bulion, ceapa, carne tocata, ceapa, condimente, verdeata.
pentru aluat:
- 2 oua
- 300 ml lapte
- 100 g faina
- 1 varf de cutit de sare
- 30 ml ulei
- 1 lingura ulei pentru forma
pentru sosuri si decor:
- cate 1 lingura unt si faina
- 200 ml lapte
- sare
- 1 varf de cutit de nucsca
- 100 g cascaval
- 2 linguri bulion
- 1 ceapa
- 30 ml ulei
pentru umplutura:
- 800 g carne tocata de vita sau pui
- 2 cepe
- 30 ml ulei
- sare
- condimente
- 1/2 legatura verdeata
Mod de preparare:
Faci un aluat moale, din ouă, sare, făină şi lapte. îi laşi să se odihnească 1/2 oră. Incingi tigaia, o ungi cu ulei, apoi torni câte o ceşcuţă de aluat şi apleci tigaia în toate direcţiile, pentru ca stratul să fie uniform.
După 2-3 minute, desprinzi marginile cu un cuţit şi întorci clătita.
Pregăteşti un sos alb din unt, făină şi lapte. Condimentezi sosul după gust, cu nucşoară, cimbru, maghiran sau busuioc şi încorporezi caşcavalul, într-un alt vas, pregăteşti un sos roşu, din ceapa tocată, călită în ulei şi stinsă cu bulionul diluat.
Cureţi ceapa şi o tai mărunt. Inăbuşi carnea şi ceapa în ulei şi puţină apă. Când a scăzut, sărezi şi condimentezi carnea după gust şi o amesteci cu verdeaţa fin tocată.
Umpli clătitele şi le rulezi, răsucindu-le marginile, ca să nu iasă umplutura.
Le aşezi într-o formă termorezistentă unsă cu ulei şi le stropeşti cu sosul alb. Le coci 20 de minute, la foc mediu. Le decorezi cu sosul roşu.
Clatite cu carne si sos
Pofta buna!
Poate iti place si:
Clatite umplute cu carne tocata si rosii
Clatite umplute cu carne tocata si rosii din: oua, lapte, faina, ulei, sare, ceapa, rosii, carne, usturoi. Ingredinete: Pentru clătite: 2 ouă 250 ml lapte 170 g făină 1 lingură ulei sare Pentru umplutură: 1 ceapă mică 3 roşii 200 g carne tocată, slabă 2 căţei usturoi 1 lingură ulei sare piper 2 linguri rozmarin […]
Clatite picante umplute cu carne rasol
Clatite picante umplute cu carne rasol din: oua, faina, sare, apa minerala, ulei, carne rasol, ceapa, ou, ulei, sare, piper, suc de rosii. Ingrediente: 2 ouă 10-12 linguri cu făină 1/4 linguriţă cu sare 11 apă minerală 2 linguri ctu ulei (pentru clătite) 200-300 g carne rasol (de pui sau vită) 1 ceapă 1 ou […]
Clatite picante cu carne la borcan
Clatite picante cu carne la borcan din: oua, faina, lapte, apa, ulei, sare, carne de porc la borcan, carnati, ceapa, ou, verdeata, menta, piper, bulion, ulei. Ingrediente: 2 ouă 20 linguri faină cernută 1 l lapte 1 cană cu apă rece sifon sau apă minerală 3 linguri cu ulei 1 linguriţă cu sare 2-3 bucăţi […]