Clatite cu peste si fructe de mare din: faina, albus, lapte, chives, sare, piper, ulei, ceapa, bulion, scoici, faina de porumb, creveti, mustar, nucsoara. Ingrediente: 125 g faină albă 1 albuş 300 ml lapte degresat 2 linguri chives, tocate sare şi piper negru 1 lingură ulei pentru uns Pentru umplutură: 50 g ceapă, tocată mărunt […]
Clatite cu carne tocata si patrunjel
PrinteazaClatite cu carne tocata si patrunjel din: faina, lapte, oua, unt, carne, smantana, branza, sfecla, ceapa, zahar, otet, ulei, sare, piper.
Pentru clătite:
- 150 g faină
- 300 ml lapte
- 4 ouă
- 50 g unt
- sare
Pentru umplutură:
- 250 g came tocată de porc (pulpă)
- 250 g smântână
- 200 g brânză de capră
- 200 g brânză feta
- 2 sfecle fierte
- 2 cepe
- 150 ml lapte
- 2 linguri zahăr
- 1 lingură oţet balsamic
- 3 linguri ulei
- sare
- piper
- frunze de pătrunjel verde
Mod de preparare:
Pentru clătite se bat ouăle cu furculiţa, se adaugă faina, laptele, sare şi untul topit şi se omogenizează compoziţia.
Se coc clătitele într-o tigaie teflonată.
Cuptorul se încălzeşte la 200 grade.
Se înăbuşe ceapa feliată în puţin ulei, se adaugă zabărul şi se caramelizează.
Se toarnă oţetul, 100 ml apă şi se înăbuşe până când ceapa se înmoaie, apoi se scoate din tigaie.
Se toarnă restul de ulei, se încinge şi se prăjeşte carnea tocată la foc mare.
Se asezonează cu sare, piper, apoi se adaugă sfecla tăiată cubuleţe, ceapa caramelizată şi pătrunjelul mărunţit.
Intr-un castron se amestecă brânza de capră sfărâmată, smântână şi laptele.
Clătitele se umplu cu câte 3 linguri din amestecul de carne, se stropesc deasupra cu câte 1 lingură din amestecul de brânză şi smântână, se presară brânză feta sfarâmată şi se rulează.
Clătitele umplute se aşază una lângă alta într-o tavă termorezistentă şi se presară deasupra branza feta şi smântână rămase.
Se întroduce în cuptorul fierbinte pentru 5 minute, apoi se presară cu pătrunjel verde şi se serveşte.
Pofta buna!
Clatite cu peste si fructe de mare
Pofta buna!