Clatite de cartofi cu carne

Printeaza

O reteta de clatite de cartofi cu carne din: cartofi, oua, smantana, faina, carne de porc, ceapa, praf de copt, sare si piper.

Ingrediente:

  • 2  kg cartofi
  • 2 ouă
  • 3 linguri smântână
  • 3 linguri faină
  • 1 kg carnc de porc
  • 2 cepe
  • 1/4 linguriţă praf de copt
  • sare şi piper, după gust

 

Mod de preparare:

Cartofii se curăţă de coajă, se trec prin răzătoarea mică, se storc uşor şi se amestecă cu smântână, făina, praful de copt şi sarea. Carnea se toacă, se amestecă bine cu ceapa călită în unt, se sărează şi se piperează.

Se pune cu o lingură coca, deasupra o linguriţă cu carne, şi se acoperă cu o lingură cu cocă din cartofi. Se prăjesc la foc potrivit, pe ambele părţi, în tigaia bine încinsă, până ce sunt frumos rumenite. Se servesc calde, cu smântână.

 

Poftă bună!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.