Clatite de cartofi
PrinteazaClatite de cartofi
- 2-3 cartofi
- puţin lapte
- făină (cit cartofii)
- 2 ouă
- 1 lingură unt
- puţină untură
- 5 linguri smîntînă
- sare
Mod de preparare:
Punem cartofii bine spălaţi să fiarbă. Ii curăţăm şi îi dăm îndată prin sită. îi muiem cu puţin lapte, punem sare şi o cantitate de făină egală cu aceea a cartofilor, amestecînd bine. Adăugăm ouăle întregi, bine bătute şi continuăm să amestecăm pînă căpătăm un aluat destul de moale, care să curgă, ca pentru clătite.
Luăm o tigăiţă, o ungem cu untură şi turnăm cîte puţin din aluat. Rumenim clătitele şi le servim cu puţin unt sau cu smîntînă.
Pofta buna!