Clatite cu cascaval si legume
PrinteazaClatite cu cascaval si legume din: oua, piure de spanac, apa minerala, bere, faina, sare, piper, cascaval, sunca, ceapa rosie, ardei gras, ceapa verde, rosii cherry, masline, frunze de menta.
Ingrediente:
pentru clatite:
- 4 oua
- 1 lingura piure de spanac crud
- 200 ml apa minerala
- 200 ml bere
- faina
- sare
- piper macinat
pentru umplutura:
- cate 300 g cascaval si sunca presata
- 4 oua fierte tari
- 2 cepe rosii
- 2 ardei grasi diferit colorati
- 1 legatura ceapa verde
- 1 salata verde
- 5-6 rosii cherry
- 50 g masline fara samburi
- frunze de menta
Mod de preparare:
Pregatesti doua feluri de clatite. Pentru prima compozitie, mixezi 2 oua cu sare, 3-4 linguri de faina, berea si putin piper.
Lasi compozitia in frigider 1/4 ora.
Prepari pe rand 8 clatite, intr-o tigaie incinsa, unsa cu ulei.
Mixezi ouale ramase cu piureul de spanac, 3-4 linguri de faina, cate 1 praf de sare si piper.
Diluezi treptat cu apa minerala, pana obtii un aluat de consistenta smantanii.
Coci clatite dupa ce ai pastrat aluatul 1/4 ora in frigider.
Cureti si speli ardeii si ceapa. Tai in felii cas-cascavalul, sunca, maslinele si ouale fierte curatate.
Tai ceapa rosie in rondele, salata verde si ardeii in fasii, iar rosiile cherry in jumatati.
Umpli clatitele cu aceste ingrediente, le rulezi si le oferi spre consum dupa 10 minute, taiate in 2-3 bucati.
Clatite cu cascaval si legume
Pofta buna!