Clatite cu ceapa si slanina la cuptor

Printeaza

Clatite cu ceapa si slanina la cuptor din: făină, lapte, sifon, sare şi ou, şunculiţă sau slănină afumată, ceapă verde , câteva roşii, brânză sărată, ulei, pesmet, smântână,  suc de roşii

 

Ingrediente:

  • făină
  • lapte
  • puţin sifon
  • sare
  • oua
  • şunculiţă sau slănină afumată
  • brânză sărată
  • ceapă verde
  • roşii
  • ulei şi pesmet
  • smântână
  • suc de roşii

Mod de preparare:

Faci nişte clătite sărate, cum se obişnuieşte, din aluat de făină, lapte, puţin sifon, sare şi ou.

Pentru umplutură tai mărunt nişte şunculiţă sau slănină afumată şi o prăjeşti în tigaie (dacă lasă prea multă grăsime, mai scurgi din ea).

Adaugi apoi câteva legături de ceapă verde (tocate mărunt), câteva roşii (descojite, curăţate de seminţe şi tocate mărunt). Laşi să scadă, după care dai ia rece să se răcorească puţin.

Pregăteşti apoi umplutura adăugând în compoziţie două-trei ouă, bătute bine, câteva linguri de brânză sărată sfărâmată şi două linguri de făină.

Umpli clătitele şi le rulezi, apoi le aşezi în tava unsă cu ulei şi pesmet sau într-un vas de Jena, unele lângă altele şi apoi unele peste altele, după cum e nevoie.

Baţi două-trei ouă cu două-trei linguri de smântână şi puţin suc de roşii, în care adaugi, ca să lege, făină sau pes­met.

Torni deasupra clătitelor, cât să le acopere bine, după care bagi tava în cuptorul fierbine, lăsat la foc mic.

Când începe să se rumenească frumos conţinutul tăvii, o scoţi. Porţionezi şi serveşti.

 

Clatite cu ceapa si slanina la cuptor

Clatite_cu_ceapa_si_slanina_la_cuptor

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.