Clatite cu ceapa verde, marar, cascaval si sunca
PrinteazaClatite cu ceapa verde, marar, cascaval si sunca din: oua, faina, lapte dulce, apa minerala, sare, ceapa verde, marar, unt, cascaval, smantana, salata rucola, piper, şuncă, castravecior murat, maioneză, banane, zahar pudra, smântână, zeamă de lămâie.
- 2 ouă
- 300 g faină
- 500 ml lapte dulce
- 200 ml apă minerala
- 1 praf de sare
Pentru umplutura cu ceapa si marar:
- 1 legătură ceapă verde
- 1 legătură mărar
- 50 g unt
- 50 g caşcaval
- 2 linguri smântână
- salata rucola
- sare
- piper
Pentru umplutura cu sunca si castravete murat:
- 100 g şuncă
- 1 castravecior murat
- 1 ou fiert tare
- 1 lingură maioneză
- sare
- piper
Pentru umplutură cu banana:
- 2 banane
- 3 finguri zahăr pudră
- 2 linguri smântână
- 1 lingură zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Pentru clătite, amesteci ouăle cu praful de sare, faina şi laptele până obţii un aluat omogen. Laşi aluatul la frigider 30 de minute, apoi îl diluezi cu apa minerală până la consistenţa potrivită şi coci, pe rând, clătitele.
Razi caşcavalul, toci ceapa verde şi mărarul, adaugi untul şi smântână, condimentezi cu sare şi piper, după gust, amesteci bine şi umpli cu această compoziţie o treime din cantitatea de clătite (respectiv cinci clătite).
Tai şunca şi castraveciorul cubuleţe, treci pe râzătoare oul fiert, amesteci cu o lingură de maioneză, condimentezi eu sare şi piper, după gust, şi umpli alte cinci clătite cu această compoziţie. Decojeşti bananele, le zdrobeşti şi le stropeşti cu zeamă de lămâie.
Amesteci apoi cu smântână, zahărul pudră şi umpli cu această compoziţie ultimele cinci clătite.
Pofta buna!