Clatite cu ceapa verde, marar, cascaval si sunca

Printeaza

Clatite cu ceapa verde, marar, cascaval si sunca din: oua, faina, lapte dulce, apa minerala, sare, ceapa verde, marar, unt, cascaval, smantana, salata rucola, piper, şuncă, castravecior murat, maioneză, banane, zahar pudra, smântână, zeamă de lămâie.

Ingrediente:Clatite cu ceapa verde, marar, cascaval si sunca

  • 2 ouă
  • 300 g faină
  • 500 ml lapte dulce
  • 200 ml apă minerala
  • 1 praf de sare

Pentru umplutura cu ceapa si marar:

  • 1 legătură ceapă verde
  • 1 legătură mărar
  • 50 g unt
  • 50 g caşcaval
  • 2 linguri smântână
  • salata rucola
  • sare
  • piper

Pentru umplutura cu sunca si castravete murat:

  • 100 g şuncă
  • 1 castravecior murat
  • 1 ou fiert tare
  • 1 lingură maioneză
  • sare
  • piper

Pentru umplutură cu banana:

  • 2 banane
  • 3 finguri zahăr pudră
  • 2 linguri smântână
  • 1 lingură zeamă de lămâie

Mod de preparare:

Pentru clătite, amesteci ouăle cu praful de sa­re, faina şi laptele până ob­ţii un aluat omogen. Laşi aluatul la frigider 30 de minute, apoi îl diluezi cu apa minerală până la con­sistenţa potrivită şi coci, pe rând, clătitele.

Razi caşcavalul, toci ceapa verde şi măra­rul, adaugi untul şi smân­tână, condimentezi cu sare şi piper, după gust, amesteci bine şi umpli cu această compoziţie o tre­ime din cantitatea de clătite (respectiv cinci clătite).

Tai şunca şi castrave­ciorul cubuleţe, treci pe râzătoare oul fiert, ames­teci cu o lingură de maio­neză, condimentezi eu sa­re şi piper, după gust, şi umpli alte cinci clătite cu această compoziţie. Decojeşti bananele, le zdrobeşti şi le stropeşti cu zeamă de lămâie.

Ames­teci apoi cu smântână, za­hărul pudră şi umpli cu această compoziţie ultime­le cinci clătite.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.