Clatite cu ceapa verde
PrinteazaPentru prepararea acestor clatite simple se foloseste un aluat destul de subtire, facut din faina si apa, in care se pune ceapa verde taiata marunt. Acest fel de mancare provine din China, unde se consuma de obicei cu sos dulce de chilli sau cu sos de soia cu otet de orez.
Secretul este ca, inainte de prajire, aluatul trebuie rulat strans in jurul cepei verzi tocate, astfel incat sa nu se desfaca. Ca o varianta, se poate praji si o singura clatita mare, care se taie apoi in felii triunghiulare ca o pizza. Se poate stropi ceapa verde cu ulei de susan pentru un plus de aroma.
Nu este de mirare ca reteta cunoaste atatea variante, intrucat este foarte simpla. In China se adauga in umplutura si morcov ras, fasii subtiri de ardei rosu, germeni de fasole mung sau -mai rar – carne prajita sau fiarta.
Intr-o alta varianta, aceleasi ingrediente sunt incorporate cu oua batute, rezultand un fel de omleta cu ceapa verde.
Clatite cu ceapa verde
Ingrediente:
- 250 g faina obsinuita
- 250 ml apa clocotita
- 125 ml ulei vegetal
- 6 fire ceapa verde, taiate feliute subtiri
- sare
- piper negru proaspat amcinat
Mod de preparare:
Amestecati faina cu apa fierbinte, atat cat sa se formeze un aluat moale. Lasati aluatul sa se odihneasca 30 minute, acoperit cu un servet umed.
Intindeti-l intr-o foaie foarte subtire pe o planseta pudrata cu faina si, cu ajutorul unei pensule, ungeti-l cu mult ulei.
Presarati ceapa verde peste aluat intr-un strat uniform si asezonati bine cu sare si piper. Rulati aluatul ca o clatita, apoi taiati sulul obtinut in jumatate.
Din fiecare bucata intindeti o foaie rotunda, ungeti-o cu ulei cu ajutorul pensulei si prajiti-o la foc mijlociu-mare, pana se rumeneste si devine crocanta, aproximativ 5 minute.
Repetati operatiunea cu restul de aluat. Taiati clatitele in triunghiuri.
Clatite cu ceapa verde
Pofta buna!