Risotto cu homar și parmezan din: homar, otet balsamic, ulei de masline, ceapa, otet de vin alb, orez, supa, parmezan, unt, zeama de lamaie, sare, piper, busuioc. Risotto-ul cu homar este o mâncare rafinată și reconfortantă, care aduce împreună două ingrediente de lux pentru a crea o experiență culinară de neuitat. Această rețetă bogată și […]
Clatite de ciocolata cu branza
PrinteazaClatite de ciocolata cu branza din: faina, cacao, lapte, oua, zahar, frisca, sare, ulei, branza de vaci, smantana, esenta, sos de ciocolata.
Ingrediente:
pentru aluat:
- 125 g faina
- 30 g cacao
- 400 ml lapte
- 2 oua
- 50 g zahar
- 100 ml frisca lichida
- un praf sare
- ulei pentru prajit
pentru umplutura:
- 300 g branza de vaci
- 2-3 linguri smantana
- esenta dupa gust
- 2-3 linguri zahar, dupa gust
pentru servit:
- sos de ciocolata
Mod de preparare:
Faina si cacaua se amesteca si se pun intr-un castron. Se face un gol la mijloc si se toarna o treime din cantitatea de lapte si ouale.
Apoi, se pun sarea si zaharul si se amesteca. Odata amestecate ingredientele se adauga restul laptelui si frisca lichida, se strecoara si se da la rece pentru 30 de minute.
Branza, smantana, zaharul si esenta dupa gust se amesteca bine si se lasa la frigider.
Clatitele se prajesc in mod obisnuit si, la jumatatea coacerii, se scoate branza de la rece.
Se umplu clatitele reci cu branza, se ruleaza, se taie si se aduc la masa cu sos de ciocolata.
Clatite de ciocolata cu branza
Pofta buna!