Clatite cu cirese

Printeaza

Clatite cu cirese din: faina din secara, faina din grau, praf de copt, sare, oua, lapte unt sau margarina, ghimbir, frisca dulce, sirop de ghimbir si cirese.

 

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 150 g făină din secară
  • 50 g făină din grâu
  • 2 linguriţe cu praf de copt
  • 1 vârf de cuţit cu sare
  • 4 ouă
  • 1/2 l lapte
  • 60 g unt sau margarină pentru prăjit foi de clătite

Pentru frişcă:

  • 1-2 linguri cu ghimbir conservat
  • 200 g frişcă dulce
  • 2 linguri sirop de ghimbir

Pentru clătite:

  • 500 g de cireşe

 

Mod de preparare:

Pregătiţi aluatul şi lăsaţi-l să se dospească. Tăiaţi ghimbirul cât mai mărunt, bateţi frişca apoi combinaţi-o cu ghimbirul (sirop şi conservat tocat).

Separat, curăţaţi cireşele de sâmburi. In tigaia cu unt fierbinte, prăjiţi foile de clătite, peste care aşezaţi câteva cireşe.

Pe fiecare clătită puneţi puţină frişcă şi decoraţi cu frunze de mentă.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.