Clatite cu ciuperci si smantana
PrinteazaO reteta delicioasa de clatite cu ciuperci si smantana din: faina, sare, apa untdelemn, ciuperci, marar si smantana.
Ingrediente:
- o cană de făină
- sare
- apă
- untdelemn
pentru umplutură:
- 500g ciuperci
- sare
- mărar
- smântână
Mod de preparare:
Mai întâi se pregăteşte un aluat de clătite, de consistenţă potrivită, din apă, făină şi sare, şi se pregătesc în untdelemn clătitele, pe care le rumenim pe amândouă feţele. Ciupercile se grijesc (se curăţă de pieliţe, se spală), se fierb, se scurg, apoi se taie mărunt şi se adaugă în ele verdeaţă tocată.
Se umplu clătitele (care se întorc la capete, ca să nu iasă umplutura. Se pun clătitele astfel pregătite într-un vas ter- morezistent, se toarnă deasupra smântână (bătută cu o lingură de făină şi sare) şi se dau la cuptor ca să se rumenească.
Poftă bună!