Clatite cu ciuperci si smantana

Printeaza

O reteta delicioasa de clatite cu ciuperci si smantana din: faina, sare, apa untdelemn, ciuperci, marar si smantana.

Ingrediente:Clatite cu ciuperci si smantana

  • o cană de făină
  • sare
  • apă
  • untdelemn

pentru umplutură:

  • 500g ciuperci
  • sare
  • mărar
  • smântână

 

Mod de preparare:


Mai întâi se pregăteşte un aluat de clătite, de consistenţă potriv­ită, din apă, făină şi sare, şi se pregătesc în untdelemn clătitele, pe care le rumenim pe amândouă feţele. Ciupercile se grijesc (se curăţă de pieliţe, se spală), se fierb, se scurg, apoi se taie mărunt şi se adaugă în ele verdeaţă tocată.

Se umplu clătitele (care se întorc la capete, ca să nu iasă umplutura. Se pun clătitele astfel pregătite într-un vas ter- morezistent, se toarnă deasupra smântână (bătută cu o lingură de făină şi sare) şi se dau la cuptor ca să se rumenească.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.