Clătite cu cocos umplute cu frisca si ananas

Printeaza

O reteta delicioasa de clatite cu cocos umplute cu frisca si ananas din: ananas, frisca, zahar, faina, lapte de cocos, zahar pudra, oua, margarina si suc de ananas.

Ingrediente:Clătite cu cocos umplute cu frisca si ananas

  • 6 rondele de ananas (conservă)
  • 250 ml frişcă lichidă
  • 3 linguri zahăr

aluat: 

  • 75 g făină
  • 150 g lapte de cocos
  • 1 linguriţă zahăr pudră
  • 2 ouă
  • 4 linguri margarină topită
  • 100 ml suc de ananas

 

Mod de preparare:

Se taie cuburi ananasul, se prăjeşte într-o tigaie antiaderentă fără adaos de grăsime şi se lasă să se răcească. Se bate frişca cu 2 linguri de zahăr şi se amestecă împreună cu ananasul. Se dă la frigider.

Se amestecă toate ingredientele pentru aluat, folosind telul (2 linguri de margarină topită trebuie turnate în fir subţire). Se lasă să se caramelizeze o lingură de zahăr şi se stinge cu suc de ananas; se lasă să fiarbă până ce capătă o consistenţă de sirop.

Se unge cu puţină margarină o tigaie mare antiaderentă. Se coc pe rând clătitele şi se umplu cu compoziţia de ananas. Se stropesc cu sirop de ananas.

Clătite cu cocos umplute cu frisca si ananas

Clătite cu cocos umplute cu frisca si ananas

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.