Clatite cu crema de branza si caise
PrinteazaClatite cu crema de branza si caise din: faina, budinca de ciocolata, sare, lapte, oua, ulei, caise, amidon, lichior de lamaie, branza dulce, zahar pudra, zahar vanilat, coaja de lamaie.
Ingrediente:
pentru aluat:
- 160 g faina
- 1 plic praf pentru budinca de ciocolata
- 1 praf de sare
- 400 ml lapte
- 4 oua
- 2 linguri ulei
pentru umplutura si sos:
- 300 g caise
- 1 lingura amidon
- 2-3 linguri lichior de lamaie
- 750 g branza dulce
- 6 linguri zahar pudra
- 2 plicuri zahar vanilat
- coaja rasa de la 1 lamaie
Mod de preparare:
Din praful pentru budincă, făină, sare, ouă şi lapte, se face un aluat care se lasă să se odihnească 20 de minute.
Se coc clătitele în tigaia unsă cu un şerveţel înmuiat in ulei. Se opăresc caisele, apoi se decojesc. Se taie în cubuleţe jumătate din caise.
Celelalte se zdrobesc şi se fierb cu 2 linguri de zahăr şi amidonul dizolvat în 50 ml apă rece, obţinând sosul.
Se încorporează în brânza dulce cubuleţele de caise împreună cu lichiorul, restul de zahăr şi aromele.
Se umplu clătitele cu această pastă, se rulează şi se pun într-un vas termorezistent în cuptorul preîncălzit, pentru 8-10 minute.
Peste clătitele calde se toarnă sosul de caise şi se servesc imediat.
Clatite cu crema de branza si caise
Pofta buna!