Clătite cu cremă picantă de brânză de vaci si verdeaţă

Printeaza

O reteta de clatite cu crema picanta de branza de vaci si verdeata din: lapte, oua, sare, ulei, faina, sunca, ceapa verde, branza de vaci, smantana, usturoi, sare, piper, patrunjel si busuioc.

Ingrediente:Clătite cu cremă picantă de brânză de vaci si verdeaţă

  • 400 ml lapte
  • 3 oua
  • sare
  • 1 lingurita ulei
  • 150-170 g faina
  • 200 g sunca feliata

pentru umplutura:

  • 1 legatura ceapa verde
  • 500 g branza de vaci
  • 250 ml smantana
  • 1 catel de usturoi
  • piper
  • sare
  • 2 fire de patrunjel
  • 2 fire de busuioc

 

Mod de preparare:

Se prepară aluatul de clătite: cu telul, se bat ouăle cu lapte, sare şi ulei; se înglobează treptat făina, obţinând un aluat omogen, fluid. Se lasă să se odih­nească la temperatura camerei cea 20 minute.

Se taie şunca fâşii late. Se curăţă şi se toacă 1 legătură de pătrunjel. Se amestecă brânza de vaci cu smântână, usturoiul pisat, sare şi piper. Se toacă şi restul de pătrunjel şi se rup frunzuliţele de busuioc.

Intr-o tigaie de teflon, se încinge puţin ulei şi se coc pe rând 8 clătite (câte 2-3 minute pe fiecare parte). Se păstrează la cald, până ce sunt gata toate. Se umplu cu crema de brânză şi se aşază deasupra fâşii de şuncă; se pliază şi se ornează cu verdeaţă proaspătă. Se servesc imediat.

Clătite cu cremă picantă de brânză de vaci si verdeaţă

Clătite cu cremă picantă de brânză de vaci si verdeaţă

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.