Clătite cu cremă picantă de brânză de vaci si verdeaţă
PrinteazaO reteta de clatite cu crema picanta de branza de vaci si verdeata din: lapte, oua, sare, ulei, faina, sunca, ceapa verde, branza de vaci, smantana, usturoi, sare, piper, patrunjel si busuioc.
- 400 ml lapte
- 3 oua
- sare
- 1 lingurita ulei
- 150-170 g faina
- 200 g sunca feliata
pentru umplutura:
- 1 legatura ceapa verde
- 500 g branza de vaci
- 250 ml smantana
- 1 catel de usturoi
- piper
- sare
- 2 fire de patrunjel
- 2 fire de busuioc
Mod de preparare:
Se prepară aluatul de clătite: cu telul, se bat ouăle cu lapte, sare şi ulei; se înglobează treptat făina, obţinând un aluat omogen, fluid. Se lasă să se odihnească la temperatura camerei cea 20 minute.
Se taie şunca fâşii late. Se curăţă şi se toacă 1 legătură de pătrunjel. Se amestecă brânza de vaci cu smântână, usturoiul pisat, sare şi piper. Se toacă şi restul de pătrunjel şi se rup frunzuliţele de busuioc.
Intr-o tigaie de teflon, se încinge puţin ulei şi se coc pe rând 8 clătite (câte 2-3 minute pe fiecare parte). Se păstrează la cald, până ce sunt gata toate. Se umplu cu crema de brânză şi se aşază deasupra fâşii de şuncă; se pliază şi se ornează cu verdeaţă proaspătă. Se servesc imediat.
Clătite cu cremă picantă de brânză de vaci si verdeaţă
Pofta buna!