Clatite cu crema

Printeaza

Clatite cu crema din: oua, lapte, faina, sare, zahar, esenta de rom, ulei, frisca, cafea macinata, lichior de portocale, mere.

Ingrediente:Clatite_cu_crema

pentru clatite:

  • 2 oua
  • 300 ml lapte
  • 100 g faina
  • 1 varf de cutit de sare
  • 1 lingurita zahar
  • cateva picaturi esenta de rom
  • 50 ml ulei

pentru crema:

  • 1/2 kg frisca
  • 100 g zahar
  • 25 g cafea macinata fin sau ness
  • 5 oua
  • 25 ml lichior de portocale
  • 250 g mere

 

Mod de preparare:

Pentru clătite, baţi albuşurile spumă tare împreună cu zahărul. Mixezi gălbenuşurile cu sarea, esenţa, făina şi 100 ml lapte.

Diluezi cu restul de lapte rece şi încorporezi spuma de albuşuri. Laşi aluatul să se odihnească 1/2 oră.

Incingi tigaia, torni 1 linguriţă de ulei şi înclini tigaia ca să o ungi. Torni câte o ceşcuţă de aluat şi apleci tigaia în toate direcţiile, pentru ca stratul să fie uniform.

După 2-3 minute, desprinzi marginile cu ajutorul unui cuţit şi întorci clătita. Inainte de fiecare clătită, ungi tigaia cu ajutorul unui şerveţel îmbibat cu ulei.

Pentru cremă, baţi albuşurile la bain-marie împreună cu 50 g zahăr, până când devin lucioase.

Fierbi restul de zahăr, cafeaua şi 100 ml apă, până obţii o cremă. In frişca rece, încorporezi gălbenuşurile, spuma de albuşuri şi crema de cafea. Amesteci uşor, de jos în sus.

Tai merele în rondele subţiri şi le stropeşti cu lichiorul. Umpli clătitele cu crema şi felii de măr şi le împătureşti în formă de triunghi. Le serveşti după ce le-ai păstrat puţin la rece.

Clatite cu crema

Clatite_cu_crema

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.