Clatite cu albus si coacaze
PrinteazaClatite cu albus si coacaze din: faina, zahar, sare, oua, lapte, unt sau margarina si coacaze.
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 350 g făină
- 80 g zahăr
- 1/2 linguriţă cu sare
- 6 ouă
- 1/2 l lapte
- 80 g unt sau margarină pentru prăjit foile
Umplutura:
- 800 g coacăze roşii
- 8 albuşuri proaspete
- 300 g zahăr
Mod de preparare:
După ce aţi pregătit aluatul de clătite, puneţi-l la o parte. Separat, bateţi albuşurile spumă, îndulciţi-le cu zahăr şi încorporaţi aici coacăzele. Incălziţi cuptorul la 250°C. Prăjiţi foile de clătite, aşezaţi-le pe un platou cald. Deasupra fiecărei foi puneţi spumă de albuş cu coacăze.
Daţi platoul la cuptor până când spuma de albuş se întăreşte şi devine maronie. După 10 minute preparatul este gata şi poate fi servit.
Clatite cu albus si coacaze
Pofta buna!