Clatite cu banane si rom

Printeaza

Clatite cu banane si rom din: oua, faina, lapte, lamaie, sare, unt, apa minerala, banane, unt, rom, zahar pudra.

Ingrediente:Clatite cu banane si rom

Pentru aluat:

  • 2 ouă
  • 2 căni cu faină
  • 1/2 l lapte
  • răzătură de lămâie
  • 1/4 linguriţă de sare
  • 1 lingură cu unt
  • 1 cană cu apă minerală

Umplutura:

  • 4-6 banane
  • 1 lingură de unt
  • 2 linguri cu zahăr pudră
  • 1 linguriţă cu rom

 

Mod de preparare:

Spălaţi ouăle, spargeţi în vas adânc, puneţi deasupra cana cu faină, amestecaţi. Subţiaţi pasta obţinută cu lapte nefiert, adăugaţi restul de faină şi amestecaţi energic.

Puneţi un praf de sare şi răzătură de lămâie, subţiaţi cu restul de lapte. Când aluatul este uniform, adăugaţi apă minerală, lăsaţi castronul la congelator 10 min.

Curăţaţi bananele, tăiaţi-le în două pe lungime, apoi pudraţi-le cu zahăr pudră. Aşezaţi bananele la rând într-o tigaie antiadezivă, încălziţi-le pe foc mic până se înmoaie.

Turnaţi peste ele o lingură de rom (sau coniac), lăsaţi încă 1 min pe foc. Umpleţi clătitele cu jumătăţi de banană, rulaţi şi treceţi desertul pe farfurii.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.