Clatite cu bere si gem
PrinteazaClatite cu bere si gem din: oua, faina, bere, apa, sare, lamaie sau portocala, ulei, gem.
- 2 ouă
- 14 linguri cu faină
- 1/2 l bere
- 1 pahar cu apă rece
- 1/4 linguriţă cu sare
- răzătură de lămâie sau portocală
- 3 linguri cu ulei
- 1 borcan cu gem
Mod de preparare:
Spălaţi şi ştergeţi bine ouăle, spargeţi în castron adânc, adăugaţi 3-4 linguri cu faină proaspăt cernută şi amestecaţi. Subţiaţi amestecul cu apă rece sau sifon.
Adăugaţi restul de faină, omogenizaţi, subţiaţi cu apă sau bere. Când aţi terminat ingredientele, adăugaţi sare şi răzătură de lămâie sau portocală şi 1 lingură cu ulei. Omogenizaţi, lăsaţi la rece 1/2 oră.
Ungeţi tigaia cu ulei. Turnaţi câte 1 polonic de aluat, rumeniţi puţin clătitele pe ambele părţi.
Strângeţi unele peste altele pe un platou fără adâncitură. Umpleţi fiecare clătită pe 3/4 din suprafaţă cu gem de caise sau porumbe (simt mai acrişoare), rulaţi şi aşezaţi clătitele pe un platou curat.
Serviţi clătitele calde ca desert. Sunt bune lângă compoturi de fructe dulci.
Pofta buna!