Clătite cu bere
PrinteazaClătite cu bere din: oua, faina, bere, apa rece, sare, razatura de lamaie, ulei, gem.
- 2 oua
- 14 linguri cu faina
- 500 ml bere
- 1 pahar cu apa rece
- 1/4 lingurita cu sare
- razatura de lamaie sau portocala
- 3 linguri cu ulei
- 1 borcan cu gem
Mod de preparare:
Spălaţi şi ştergeţi bine ouăle, spargeţi în castron adânc, adăugaţi 3-4 linguri cu făină proaspăt cernută şi amestecaţi. Subţiaţi amestecul cu apă rece sau sifon. Adăugaţi restul de făină, omogenizaţi, subţiaţi cu bere.
Când aţi terminat ingredientele adăugaţi sare şi răzătură de lămâie sau portocală şi 1 lingură cu ulei. Omogenizaţi, lăsaţi la rece 30 min. Ungeţi tigaia cu ulei. Turnaţi câte 1 polonic de aluat, rumeniţi puţin clătitele pe ambele părţi.
Strângeţi unele peste altele pe un platou fără adâncitură. Umpleţi fiecare clătită pe 3/4 din suprafaţă cu gem de caise, rulaţi şi aşezaţi clătitele pe un platou curat. Serviţi clătitele calde, ca desert.
Clătite cu bere
Pofta buna!