Clatite cu branza dulce si sos de rosii

Printeaza

Clatite cu branza dulce si sos de rosii din: faina, lapte, oua, sare, unt, branza dulce, usturoi, paste, patrunjel, piper, carne tocata, ulei, cartof, rosii in bulion, supa, condimente.

Ingrediente pentru aluatul de clatite:Clatite_ cu_ branza_ dulce_ si_ sos_ de_ rosii

  • 1 cana faina
  • 1/2 cana lapte
  • 2 oua batute cu un praf de sare
  • 1/4 pachet unt topit si racorit

Ingrediente pentru umplutura:

  • branza dulce
  • 1 catel de usturoi
  • 1 mana de paste stelute
  • patrunjel verde
  • 2 oua
  • sare, piper

Ingrediente pentru sosul de rosii:

  • 1/2 kg carne tocata
  • ulei
  • 1 cartof crud
  • 4-6 catei de usturoi
  • 1 conserva mare de rosii in bulion
  • 1 cana supa
  • condimente
  • piper
  • patrunjel verde

Mod de preparare:

Pentru clatite, amesteci ingredientele, le mixezi bine, sa nu aiba cocoloase aluatul si apoi faci clatite in mod obisnuit. Pentru umplutura, scurgi bine de zer branza dulce, scursa bine de zer sau apa, o pui intr-un bol si o amesteci cu 1 catel de usturoi presat, o mana de paste maruntite (stelute), fierte si scurse bine, patrunjel tocat fin, ouale, sare, piper dupa gust si freci totul bine.

Pregatesti sosul de rosii, pui carnea tocata la calit in ulei incins, la foc mic. Cu o furculita, o desfaci pentru a nu ramane cocoloase. Adaugi un cartof crud ras pe razatoarea mare si 4-6 catei de usturoi presati si amesteci bine.

Cand s-a rumenit carnea, pui bulionul din conserva de rosii decojite in bulion. Toci bine rosiile, apoi le adaugi si pe ele. Mai torni si o cana cu supa, presari condimente, piper dupa gust si fierbi totul pana cand carnea este gata. Adaugi si patrunjel tocat.

Umpli fiecare clatita si rulezi, avand grija sa inchizi bine capetele, sa nu iasa umplutura. Iei o tavita, o ungi cu unt, pui 1/2 din compozitia de mai sus si asezi clatitele una langa alta, fara sa le suprapui.

Torni peste ele restul de sos, presari patrunjel verde tocat fin si parmezan ras, apoi dai tava la cuptor (incins in prealabil) pentru 30 de minute, la foc mic.

Clatite cu branza dulce si sos de rosii

Clatite_ cu_ branza_ dulce_ si_ sos_ de_ rosii

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.