Clatite cu branza si dulceata de caise
PrinteazaClatite cu branza si dulceata de caise din: faina, apa minerala, ulei, zahar, dulceata, branza.
Aluat:
- 100 g făină
- 100 ml apă minerală
- 50 ml ulei
- 25 g zahăr
- 1 ou
- un praf de sare
Umplutură:
- dulceaţă de caise
- brânză de vaci
- zahăr vanilat
Mod de preparare:
Amestecă toate ingredientele pentru aluat până se omogenizează şi se transformă într-o smântână mai subţire. Aşază pe foc tigaia de clătite, las-o să se încingă, apoi pune puţin ulei.
Scurge excesul de ulei, pune un polonic de compoziţie şi mişcă tigaia ca să se repartizeze uniform.
După ce se coace pe o parte, întorce-o şi las-o tot atât timp pe partea cealaltă. Umple cu brânză de vaci amestecată cu zahăr vanilat şi dulceaţă.
Pofta buna!