Clatite cu branza si dulceata
PrinteazaClatite cu branza si dulceata din: faina, apa minerala, ulei, zahar, dulceata, branza.
Aluat:
- 100 g făină
- 100 ml apă minerală
- 50 ml ulei
- 25 g zahăr
- 1 ou
- un praf de sare
Umplutură:
- dulceaţă
- brânză de vaci
- zahăr vanilat
Mod de preparare:
Amestecă toate ingredientele pentru aluat până se omogenizează şi se transformă într-o smântână mai subţire. Aşază pe foc tigaia de clătite, las-o să se încingă, apoi pune puţin ulei.
Mai lasă puţin pe foc, apoi scurge excesul de ulei (să fie doar unsă). Pune un polonic de compoziţie şi mişcă tigaia ca să se repartizeze uniform.
După ce se coace pe o parte (se desprinde uşor de pe tigaie), întorce-o şi las-o tot atât timp pe partea cealaltă. Umple cu brânză de vaci amestecată cu zahăr vanilat şi, eventual, dulceaţă.
Când serveşti, pune deasupra puţin zahăr vanilat, puţină dulceaţă şi o lingură de brânză de vaci proaspătă.
Pofta buna!