Clatite cu caise din compot si budinca de vanilie

Printeaza

Clatite cu caise din compot si budinca de vanilie din: apă minerală, făină, ulei, sare,  caise din compot, budincă de vanilie, frunze de mentă.

Clatite_cu_caise_din_compot_si_budinca_de_vanilie

Ingrediente:

  • 500 mi apă minerală
  • 300 g făină
  • 2 linguri ulei
  • 50 g zahăr
  • 1 vârf de cuţit de sare

Ingrediente pentru umplutură:

  • caise din compot
  • 1 plic budincă de vanilie
  • frunze de mentă (şi pentru ornat)

Mod de preparare:

Pentru clătite, torni apa mi­nerală într-un vas şi baţi făina cu sarea şi‘zahărul. Adaugi 2 linguri de ulei şi continui să amesteci până obţii un aluat de consistenţa smântânii. 

Torni câte un polonic în ti­gaia preîncătzită şi prăjeşti clătita pe ambele părţi. Procedezi în felul acesta până termini compoziţia.

Pentru umplutură, scurşi, caisele din compot şi pregă­teşti budinca urmând instruc­ţiunile de pe ambalaj. Tai ca­isele în bucăţi. Umpli fiecare clătită cu budincă, frunze to­cate de mentă şi caise.

Rulezi şi aşezi clătitele în tavă. Laşi 15 minute la cuptor într-o tavă unsă cu unt şi le serveşti calde. Ornezi cu frunze de mentă.

Clatite cu caise din compot si budinca de vanilie

Clatite_cu_caise_din_compot_si_budinca_de_vanilie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.