Clatite cu carnati

Printeaza

Clatite cu carnati din: varza, carnati taranesti, chefir, cascaval afumat, faina, lapte, ou, sare, ulei, piper, chimen, patrunjel.

Ingrediente:Clatite cu carnati

  • 400 g varză
  • 200g cârnaţi ţărăneşti
  • 200 ml chefir
  • 30 g caşcaval afumat
  • 200 g făină
  • 700 ml lapte
  • 1 ou
  • sare
  • ulei
  • sare
  • piper
  • chimen
  • pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Se prepară 8-10 clătite sărate din ou, făină, sare şi lapte. Se taie apoi varza fideluţă, iar carnaţii – rondele şi se prăjesc în trei linguri de ulei încins.

După ce s-au rumenit, se adaugă varza, se condimentează cu sare, piper, chimen şi pătrunjel verde. Dacă este necesar, se mai poate completa cu puţină apă. Se lasă să fiarbă înăbuşit 20 de minute. La sfârşit, se încorporează treptat chefirul.

Se unge cu unt un vas termorezistent, în care se aşază mai întâi două clătite. Se întinde o treime din compoziţia de varză, se pun din nou două clătite şi se continuă straturile până se termină ingredientele.

Se presară cu caşcaval afumat, rondele de crenvurşti şi se dă vasul la cuptor pentru 10 minute.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.