Clatite cu carne
PrinteazaClatite cu carne
- 10 clătite
- 300 g carne
- 1 ceapă
- 1-2 linguri sos alb
- 2 ouă
- pesmet
- grăsime pentru prăjit
Mod de preparare:
Facem foi de clătite. Tăiem fiecare foaie în patru pătrate cu latura de 5-6 cm.
Pregătim tocătură de carne ca pentru musaca şi o tocăm încă o dată cu un cuţit mare pană se face ca o cremă. Dacă avem, adăugăm sos alb şi amestecăm bine.
Intindem pe fiecare foaie un strat de umplutură ; apoi rulăm foaia, dăm rulouI în ou bătut, apoi în pesmet, pregătindu-1 pentru pane. Păstrăm rulourile pînă la masă. Cu 1/4 oră înainte de masă, prăjim rulourile în tigaie, în grăsime fierbinte. Le servim calde, cu smantană sau fără smantană.
Pofta buna!