Clatite cu cascaval si spanac
PrinteazaClatite cu casvaval si spanac din: faina, spanac, cascaval, lapte, oua, telina, ceapa verde, ulei, sare, piper.
- 100 g făină
- 500 g spanac
- 100 g cașcaval
- 200 ml lapte
- 2 ouă
- 2 tije de țelină
- 2 cepe verzi
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se spală bine frunzele de spanac și se pun la fiert în apă cu sare. După ce au fiert 5 minute, se scurg și se toacă mărunt. Se curăță ceapa și se toacă rondele, împreună cu tijele de țelină.
Se încing 3 linguri de ulei și se prăjesc ceapa și țelina. După 1 minut se adaugă spanacul, se presară sare și piper și se fierbe 3 minute la foc moderat.
Într-un bol înalt se amestecă făina cu un praf de sare și se adaugă laptele. Se amestecă energic, pentru a nu se forma cocoloașe și se adaugă ouăle. Se bate bine. Se prăjesc clătitele, ungându-se tigaia cu ulei, înainte de prăjirea fiecărei clătite.
Se montează aperitivul, pe un vas termorezistent. Se pun alternativ câte 5 foi de clătite și umplutură de spanac. Deasupra se presară cașcaval ras și se introduc în cuptor pentru 3 minute.
Clatite cu cascaval si spanac
Pofta buna!