Clatite cu ciuperci si patrunjel
PrinteazaClatite cu ciuperci si patrunjel din: ouă, bere sau apă minerală, făină, sare, piper, ulei, ciuperci, unt, usturoi, pătrunjel.
Ingrediente pentru clătite:
- 2 ouă
- 200 ml bere sau apă minerală
- 3 linguri făină
- sare
- piper
- 1 lingură ulei
Ingrediente pentru umplutură:
- 700 g ciuperci
- 60 g unt
- 3 căţei usturoi
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi ciupercile, le speli, le tai bucăţi şi lesotezi într-o tigaie cu unt. Le condimentezi cu sare, piper şi cu usturoiul zdrobit. Când sunt bine pătrunse şi zeama a scăzut, le iei de pe foc şi adaugi pătrunjelul tocat fin.
Baţi ouăle cu un praf de sare şi puţin piper, adaugi făina şi subţiezi cu bere compoziţia obţinută până la consistenţa unui aluat de clătite. Laşi la frigider circa 30 de minute.
Din aluat coci, pe rând, într-o tigaie neaderentă, clătite groase, pe care le pui una peste alta. In mijlocul fiecărei clătite aşezi câte o lingură de ciuperci sotate, le strângi marginile ca un săculeţ şi le legi.
Aşezi toate clătitele umplute într-o formă unsă cu puţin unt, le stropeşti cu restul de unt topit şi le dai la cuptor 10-15 minute. Le servesti calde.
Clatite cu ciuperci si patrunjel
Pofta buna!