Clatite cu ciuperci si smantana
PrinteazaClatite cu ciuperci si smantana din: oua, lapte, faina, sare, ulei, carne de vita, ciuperci, ceapa, smantana sau iaurt, piper.
- 4ouă
- 1 I lapte
- 1 cană făină
- sare
- ulei
Ingrediente umplutură: 1 kg carne de vită, 1 borcan ciuperci feliate, 5-6 cepe, 200 g smântână sau iaurt, sare, piper, ulei.
Mod de preparare:
Baţi ouăle cu un praf de sare, adaug laptele, apoi făina în ploaie, pui şi puţin ulei şi omogenizezi compoziţia. Prăjeşti apoi clătite în ulei încins. Pregăteşti apoi şi umplutura: tai mărunt ceapa, o căleşti în ulei, adaugi ciupercile scurse şi spălate, le prăjeşti pe toate împreună până se înmoaie, apoi pui şi carnea de vită tocată.
Potriveşti de sare şi piper şi laşi compoziţia pe foc până se pătrunde carnea. Umpli fiecare clătită cu câte o lingură de compoziţie, le aşezi apoi pe toate într-o tavă unsă cu ulei sau unt şi le dai la cuptor, la foc mediu, pentru 1/2 de oră.
Când sunt gata, le scoţi pe o farfurie şi le stropeşti cu smântână.
Pofta buna!