Clatite cu crema de linte
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de clatite cu crema de linte din: ou, lapte, faina, zahar, linte, smantana, ulei si sare de mare.
- 1 ou
- 500 ml lapte
- 1 cană cu făină
- 1 linguriţă cu zahăr
- 200 g linte
- 120 g smântână slabă
- ulei
- sare de mare
Mod de preparare:
Amestecă laptele cu făina (păstrează două linguriţe), zahărul şi oul şi amestecă foarte bine. Dacă aluatul a ieşit prea gros, subţiază-l cu puţină apă minerală.
Incinge uleiul şi prăjeşte clătitele, punând câte un polonic cu compoziţie în tigaia unsă cu uleiul cald.
Intre timp, pune la fiert lintea cu puţină sare, iar când s-a înmuiat, scurge-o (pune zeama deoparte) şi paseaz-o, păstrând câteva boabe pentru decor.
Intr-o tigaie cu puţin ulei, pune lintea pasată, desfă-o cu puţină zeamă şi adaugă smântână bătută cu două linguriţe cu făină. Când compoziţia a căpătat consistenţa unei ciulamale, stinge focul. Umple clătitele cu crema de linte şi ornează cu boabe întregi.
Clatite cu crema de linte
Poftă bună!