Clatite cu creveti
PrinteazaClatite cu creveti din: oua, lapte, faina, ulei, sare, cascaval, creveti, unt, smantana, usturoi.
- 4 ouă
- 500 ml lapte
- 200 g făină
- 50 ml ulei
- 1/2 linguriţă sare
- 50 g caşcaval
Umplutura:
- 250 g creveţi decorticaţi prefierţi
- 50 g unt
- 150 ml smântână de gătit
- 1 căţel usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Bate bine ouăle cu sarea, amestecă făina şi toarnă treptat laptele şi uleiul. Coace clătitele la foc mediu, într-o tigaie antiaderentă.
Pentru umplutură, topeşte untul, căleşte creveţii împreună cu usturoiul tocat. Când s-au rumenit, sărează, piperează, toarnă smântână şi lasă la scăzut.
Ia din amestec şi pune pe jumătate de clătită, acoperă cu cealaltă parte, rade caşcaval şi dă la cuptor să se topească caşcavalul.
Pofta buna!