Clatite cu dovleac

Printeaza

Clatite cu dovleac din: dovleac, rosii, ceapa, usturoi, mustar, sare, piper, scortisoara, zahar, otet, faina, lapte, oua, unt, ulei.

Ingrediente:Clatite_cu_dovleac

  • 400 g pulpă de dovleac
  • 300 g roşii cărnoase
  • 3 cepe mari
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 linguriţă de praf de muştar
  • sare
  • 1 linguriţă de piper negru
  • 1 baton de scorţişoară
  • 200 g zahăr brun
  • 250 ml oţet
  • 100 g făină
  • 300 ml lapte
  • sare
  • 3 ouă
  • 40 g unt
  • 2 linguri de ulei

 

Mod de preparare:

Pentru chutney se taie cuburi mici dovleacul, iar roşiile se spală şi se mărunţesc. Ceapa şi usturoiul se curăţă de coajă, apoi ceapa se taie inele, iar usturoiul cubuleţe.

Ceapa, usturoiul, dovleacul şi roşiile se pun într-o cratiţă mare. Se adaugă praful de muştar, sarea, piperul, batonul de scorţişoară şi zahărul. Se toarnă pe deasupra oţetul.

Se pune totul la fiert şi se clocoteşte la foc mic circa 30 de minute, până când se îngroaşă compoziţia. Se mai amestecă din când în când.

Pentru clătite se bat într-un vas laptele, sarea şi făina până se omogenizează. Se lasă să stea 20 de minute, apoi se amestecă şi cu ouăle.

Intr-o tigaie se încing nişte unt şi ulei. Din aluat se prăjesc pe rând clătite subţiri. Acestea se scot pe o farfurie, după care se umplu cu chutney şi se împăturesc în triunghiuri.

Clatite cu dovleac

Clatite_cu_dovleac

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.