Clatite cu dulceata de portocale
PrinteazaClatite cu dulceata de portocale din: galbenusuri, zahar, faina, lapte, esenta de vanilie, sare, ulei, dulceata de portocale, portocala, miere si lichior de fructe.
aluatul:
- 2 galbenusuri
- 25g zahar
- 100g faina
- 300ml lapte
- esenta de vanilie
- sare
- ulei
umplutura:
- dulceata de portocale
siropul:
- 1 portocala
- 200g miere
- 50ml lichior de fructe
Mod de preparare:
Intr-un vas inalt punem galbenusurile, un praf de sare, esenta de vanilie, zaharul si faina. Amestecam cu telul energic pana obtinem o pasta fara cocoloase. Turnam laptele treptat pentru a dilua compozitia. Prajim clatitele intr-o tigaie de teflon. Ungem tigaia cu putin ulei, inainte de a coace fiecare clatita. Intindem dulceata pe fiecare clatita si impachetam in patru.
Pentru sirop: Incalzim mierea intr-o craticioara. Adaugam lichiorul de fructe si sucul de portocala. Scufundam fiecare clatita in siropul clocotit, nu mai mult de 10-15 secunde. Ornam cu felii de portocala si stropim cu siropul ramas.
Clatite cu dulceata de portocale
Pofta buna!