Clatite cu dulceata de portocale

Printeaza

Clatite cu dulceata de portocale din: galbenusuri, zahar, faina, lapte, esenta de vanilie, sare, ulei, dulceata de portocale, portocala, miere si lichior de fructe.

Ingrediente:Clatite_cu_dulceata_de_portocale

aluatul:

  • 2 galbenusuri
  • 25g zahar
  • 100g faina
  • 300ml lapte
  • esenta de vanilie
  • sare
  • ulei

umplutura:

  • dulceata de portocale

siropul:

  • 1 portocala
  • 200g miere
  • 50ml lichior de fructe

 

Mod de preparare:

Intr-un vas inalt punem galbenusurile, un praf de sare, esenta de vanilie, zaharul si faina. Amestecam cu telul energic pana obtinem o pasta fara cocoloase. Turnam laptele treptat pentru a dilua compozitia. Prajim clatitele intr-o tigaie de teflon. Ungem tigaia cu putin ulei, inainte de a coace fiecare clatita. Intindem dulceata pe fiecare clatita si impachetam in patru.

Pentru sirop: Incalzim mierea intr-o craticioara. Adaugam lichiorul de fructe si sucul de portocala. Scufundam fiecare clatita in siropul clocotit, nu mai mult de 10-15 secunde. Ornam cu felii de portocala si stropim cu siropul ramas.

Clatite cu dulceata de portocale

Clatite_cu_dulceata_de_portocale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.