Clatite cu faina integrala
PrinteazaClatite cu faina integrala din: faina integrala, bicarbonat, praf de copt, sare, scortisoara, apa, lapte vegetal, faina de in, sirop de artar.
- 2 căni de făină de grau integrală
- 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita de praf de copt
- 1/2 de lingurită de sare de mare
- 1 lingurită de scortişoară
- 1 cană de apă
- 1 cână lapte vegetal
- 2 înlocuitoride ouă (2 linguri de făină din seminle de in cu 6 linguri de apă)
- 2 linguri de sirop artar
Mod de preparare:
Se combină făina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt, sarea de mare şi scortişoara într-un bol de mărime potrivită.
Într-un bol separat se amestecă banana pasată, apa, laptele, înlocuitorii de ouă şi siropul de artar.
Se combină ingredientele lichide cu cele uscate şi se amestecă suficient pentru a se omogeniza bine. Compozilia trebuie să curgă; dacă pare prea groasă, se mai adaugă lapte.
Se preîncălzeşte o tigaie sau o forma care nu lipeşte.
Folosindu-se o măsură de un sfert de cană, se toarnă compozilia pe suprafala încinsă şi se lasă la copt până se formează bule la suprafală. Se întoarce cu o spatulă şi se coace şi pe cealaltă fală până capătă o culoare auriu-arămie.
Se serveşte imediat.
Pofta buna!