Clatite cu fructe de mare si verdeata
PrinteazaClatite cu fructe de mare si verdeata din: creveti, faina de orez, ceapa verde, germeni de fasole, praf de turmeric, salata verde, ceapa, apa, oua, castraveti, menta, busuioc, coriandru, ulei, sare, piper, limeta, zahar, sos de peste, usturoi, ardei iute.
- 300 g creveţi
- 500 g făină de orez
- 50 g ceapă verde
- 100 g germeni de fasole
- 1 linguriţă praf de turmeric
- 100 g salată verde
- 3 eşalote sau 1 ceapă roşie
- 1 l apă
- 2 ouă
- 3 castraveţi mici tăiaţi julienne
- mentă, busuioc, coriandru
- ulei
- sare, piper
Ingrediente sos:
- 2 limete
- 4 linguriţe zahăr
- 6 linguriţe sos de peşte
- 2 linguriţe usturoi tocat
- 1/2 linguriţă ardei iute tocat
Mod de preparare:
Se decortichează, se spală şi se curăţă creveţii. Se taie bucăţele, împreună cu eşalotele şi ceapa verde. Se asezonează cu sare şi piper. Se bat ouăle şi se adaugă încet făina amestecată cu turmeric şi apoi apa până se formează un aluat nici prea subţire, nici prea gros.
Se adaugă creveţii şi ceapa. Se lasă să se odihnească 15-30 minute înainte de prăjire, ca făina să se poată expanda. Se spală germenii de fasole şi se usucă.
Se pune pe foc o tigaie care se unge uniform cu ulei. Când e încinsă se întinde o foaie subţire din amestecul, pregătit anterior. Se pun câteva fire de germeni de fasole şi se acoperă cu un capac se ia de pe foc atunci când o parte este rumenită.
Se adaugă salata, menta, busuiocul, coriandrul şi castravetele. Se rulează sau se împătureşte şi se serveşte alături de sosul special pregătit.
Pentru sos: se dizolvă zâhărul în suc de-limete, amestecând: se adaugă sosul de peşte, usturoiul şi ardeiul iute.
Se servesc clatitele cu sos.
Pofta buna!